İŞ MAKİNASI OPERATÖR SORULARI-1

Soruları online çözmek isterseniz alttaki linki tıklayınız.

İş Makinesi Operatörlük Soruları - 1
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 2
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 3
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 4
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 5


1-Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren aşağıdakilerden hangisidir?
a.Dinamo  b.Vites kutusu   c.Diferansiyel   d.Motor  

2-Motorlar soğutma sistemine göre nasıl sınıflandırılır?
a.Su ve hava soğutmalı     b.Su ve yağ soğutmalı
c.Su ve benzin soğutmalı   d.Su ve motorin soğutmalı

3-Motordaki yağın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Ateşleme sistemine yardımcı olmak
b.Motorun soğutulmasına yardımcı olmak
c.Yakıtın yanmasına yardımcı olmak
d.Motorun erken ısınmasını sağlamak

4-Motor ilk çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.Tam gaz çalıştırılır    
b.Motor rölantide 5 dakika yüklemeden çalıştırılır
c.Motor yükte iken 5 dakika çalıştırılmalıdır
d.Araç hemen harekete geçirilir

5-Motor stop edilmeden önce rölantide çalıştırılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
a.Soğuk motoru ısıtmak için
b.Sıcak motoru soğutmak için
c.Yakıt tasarrufu yapmak için     
d.Araç yükünü boşaltmak için

6-Radyatör petekleri tıkalıysa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a.Motor soğuk çalışır       b.Motor geç ısınır
c.Motor aşırı ısınır           d.Radyatör su eksiltir

7-Forklift tipi araçta direksiyon boşluğu ne kadar olmalıdır?
a.Boşluk olmamalıdır        b.10 ile 20 mm arasında
c.20 ile 40 mm arasında   d.40 ile 50 mm arasında

8-Aracın fazla yakıt yakmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Emme mani foldu tıkalı olması    b.Hava filtresini tıkalı olması
c.Yakıt filtresi tıkalı olması  d.Yakıt deposunun çok doldurulması

9-Aşağıdakilerden hangisi yakıt tasarrufu sağlar?
a.Ani duruş kalkış yapmak      
b.Devamlı büyük vitesle gitmek
c.Devamlı küçük vitesle gitmek
d.Ani duruş kalkışlardan kaçınmak

10-Araç üzerinde kısa devreden doğacak yangın durumunda    nasıl davranılır?
a. Marş motorunun kablosu çıkarılır
b. Alternatörün kablosu çıkarılır
c. Bataryanın kutup başı bağlantısı çıkarılır
d. Endüksiyon bobini kablosu çıkarılır

11-Akümülatörün bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
                                                                                                        a.Akümülatörün tamamı saf su ile doldurulur
b.Akümülatörün plakaları temizlenir
c.Plakaların 1 cm üzerine kadar saf su konulmalıdır
d.Plakaların 1 cm altına kadar saf su konulmalıdır

12-Dizel motorlu aracı çalıştıramıyorsanız muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisidir?
a.Karbüratör tıkanmıştır  b.Bujiler ateşleme yapmıyordur
c.Yakıt sistemi hava yapmıştır d.Soğutma sistemi hava yapmıştır

13-Dizel motorun eksoz dumanı siyah çıkıyor ise neye bakılır?
a.Yağ filtresine                        b.Hava filtresine
c.Yağ pompasına                    d.Su pompasına            

14-Şanzıman yağı seviyesi kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
a.Vites kolu nötral pozisyonuna getirilir ve motor nötral konumda çalıştırılır
b.Vites kolu nötral pozisyona getirilir ve motor nötral konumda iken stop edilir
c.Şanzıman yağı boşaltılır
d.Motor tam devirde çalıştırılır

15-Marş yapıldığında motor çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
a.Marş motoru değiştirilmelidir
b.Akümülatör değiştirilmelidir
c.Marş motorunu ısıtmak için 30 saniye beklenmelidir
d.Marş motorunu soğutmak için 30 saniyeden fazla beklenmelidir

16-Akümülatörün eksi ve artı kutupları arasındaki fark nedir?
a.Eksi kutup artıya göre bakılır
b.Eksi kutup bakır artı kutup kurşundur
c.Artı eksiye göre eksiye göre daha kalındır
d.Artı kutup bakır eksi kutup kurşundur

17-Radyatöre konulacak su nasıl olmalıdır?
a.Temiz ve yağlı                       b.Temiz ve saf su
c.İçilecek temizlikte                 d.Temiz ve asitli

18.Forklift tipi araçlarda motor yağı ne zaman değiştirilmelidir?
a.Ayda bir  b.Üç ayda bir  c.Altı ayda bir d.On iki ayda bir

19-Motoru rölantide soğutmadan ani stop ettirmek aşağıdakilerden hangisine sebep olur?
a.Motor daha iyi çalışır            b.Motorun ömrü uzun olur
c.Motorun ömrü kısa olur        d.Akümülatör boşalır

20-Vantilatör kayışına parmakla basıldığında ne kadar esnemelidir?
a.1,5 cm         b.3 cm            c.4,5 cm           d.6 cm
g sınıfı iş makinası operatörlük forklift vinç belgesi ve ehliyeti soruları
CEVAPLAR
1-D     2-A    3-B    4-B    5-B    6-C    7-C    8-B    9-D    10-C
11-C   12-C   13-B   14-A  15-D   16-C   17-C  18-A    19-C  20-A

Forklift Belgesi | Vinç Belgesi | Ekskavatör Belgesi | Transkavatör
Kule Vinç | Operatör Soruları | Ehliyet Deneme Sınav Salonu | Sınav Tarih |
Dizel Forklift | Mobil Vinç | Yasaya Göre Operatörlük| Sss
Ders Programı | Göz Muayenesi |  Referanslarımız
Basında Yeni Ümit | İş Makinası Güvenlik | Emniyet Tedbirleri
Stacher Forklift | Modelistlik | İlkyardım | Forklift Resimleri
G Sınıfı | Src Belgesi | Vinç Eğitimi | Forklift Ehliyeti  Nasıl Alınır |Ehliyet Sınav Yerleri | Kurs Ücreti | İş Kazası | Üdy Belgesi | Ody Belgesi | Src 1 Belgesi |
Src 2 Belgesi | Src 3 Belgesi  | Src 4 Belgesi | Src 5 Belgesi | Src Belgesi Sorgulama | Forklift Ehliyeti Kurs Ücreti |Ehliyet Sınavında Soru adedi | Ana Sayfa| İletişim
Src Belgesi | Psikoteknik | K Belgesi

Hosting Hizmetleri