SRC 2 BELGESİ

SRC 2 BELGESİ

SRC 2 Belgesi Yurt İçi Yolcu Taşımacılığı Eğitimi

Src 2 Belgesi

SRC 1 BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN 
SRC 2 BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN
SRC 3 BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN
SRC 4 BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN
SRC 5 BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN
EĞİTİMLERİ BAŞLAMIŞTIR. DAHA BİLGİ İÇİN 0 212 641 92 94-
NOLU TELEFONU ARAYABİLİRSİNİZ.

SRC 2 BELGESİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN

Yurtiçinde yolcu taşımacılığı yapan ve bu taşımacılıkla ilgili yetki belgesine sahip olan taşımacılar 4925 sayılı Karayolu taşıma Yönetmeliğinin 43.Madde 2.fıkrasına göre mesleki yeterlilik belgesi olan şoför istihdam etmeleri taşımacının yükümlülüğündedir. Yurtiçi, şehiriçi ve iliçi yolcu taşımacılığında istihdam edilen sürücülerin src2 belgesine sahip olmaları zorunludur. Src belgesi olmadan yolcu taşımacılığı yapmak söz konusu olamaz. Çünkü ağır idari para cezaları söz konusudur. Src 1 belgesi olan sürücüler src 2 belgesini de almış kabul edildiğinden dolayı yurt içinde de ticari amaçlı yolcu taşımacılığı yapabilirler.

SRC 2 Belgesi Nasıl Alınır?

Bu belgeye sahip olmak isteyen sürücüler öncelikle MEB müfredatına göre eğitim sürecinden geçmeleri gerekiyor. Eğitim için özel öğretim kurumları yönetmeliği kapsamında yetki alan kurslara giderek başvuru yapmaları gerekir. Eğitim süresini tamamlayan aday sınava girip başarılı olması gerekir. Sınavdan başarılı olan sürücüler aşağıdaki araçları kullanabilirler.

SRC 2 İle hangi araçlar kullanılır?

Src 2 belgesi ülke içinde yolcu taşımacılığı yapmak için alınan bir belge türüdür. Bu belge ile yalnızca sanayi yolcu taşımak için imal edilen ve ruhsatında da yolcu taşımacılığı yazan araçları kullanabilir. Otobüs, minibüs, ticari taksi, öğrenci taşıma aracı ve personel servisi araçlarını kullanabilirler.

SRC 2 Kaç Yıl Geçerli

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı bu belge için yetkili/görevli olan bakanlıktır. Bakanlığın ilgili yönetmeliğinde src geçerlilik süresi hakkındaki yönetmelik metni aynen aşağıdaki gibidir;

Karayolu taşımacılık faaliyetleri mesleki yeterlilik eğitimi yönetmeliği

Mesleki Yeterlilik Belgelerinin Şekli , Muhtevası ve Geçerlilik Süresi

Madde 40- Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin şekli ve muhtevası Bakanlık tarafından belirlenir. Mesleki Yeterlilik Belgeleri süresiz olarak düzenlenir.

Bakanlık Mesleki Yeterlilik Belgesi sahiplerine, 5 yılda bir; ekonomik, teknolojik ve sosyal gelişmelerin taşımacılık faaliyetlerine yansımaları ve değişen mevzuatı kapsayan bir periyodik eğitim alma zorunluluğu getirebilir.

Src Belgesi

SRC 1 Belgesi
Src 2 Belgesi
Src 3 Belgesi
Src 4 Belgesi
src 5 belgesi
ETİKETLER: