İŞ MAKİNASI OPERATÖR SORULARI-2

Soruları online çözmek isterseniz alttaki linki tıklayınız.

SORU BANKASI

İş Makinesi Operatörlük Soruları - 1
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 2
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 3
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 4
İş Makinesi Operatörlük Soruları - 5



1-Motorda dört zaman oluşum sırası aşağıdakilerden hangisidir?
a. Emme-Ateşleme-Egzost-Sıkıştırma
b. Emme-Egzost-Ateşleme-Sıkıştırma
c- Egzost-Emme-Sıkıştırma-Ateşleme
d- Emme-Sıkıştırma-Ateşleme-Egzost

2-Hava filtresinin tıkanmasını önlemek için ne yapılır?
a.Sodalı su ile temizlenir    b.Basınçlı hava ile temizlenir
c.Ilık su ile temizlenir    d.Soğuk su ile temizlenir
 
3-Motorun çok sıcak olarak çalışması aşağıdakilerden hangisine sebep olur?
a.Motor yağının kalınlaşmasına  b.Motor gücünün artmasının
c.Motorun çekişten düşmesine    d.Motor devrinin artmasına

4-Araçta,yakıt ikmali yapılırken aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.Motor tam gazda çalıştırılır  b.Motor yarım gazda çalıştırılır
c.Motor stop edilir        d.Motor rölantide çalıştırılır

5-Boğulmuş motoru çalıştırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.Debriyaj pedalına basılarak marş yapılır
b.Gaz pedalına sonuna kadar basılarak marş yapılır
c.Fren pedalına basılarak marş yapılır
d.El freni çekilerek marş yapılır

6.Motor yağı değiştirileceği zaman aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?
a.Motorun soğuk olmasına   b.Motorun rölantide çalışır olmasına
c.Motorun sıcak olmasına   d.Motorun çalışır olmasına

7.Motor yağının eksilmesinin sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
a.Kartel contasının yırtılmasına 
b.Karbüratör contasının yırtılması
c.Krank mili contasının yırtılması
d.Kam mili contasın yırtılması

8-Motor bloğundaki su kanallarında çok miktarda paslanma
ve kireçlenme olursa aşağıdakilerin hangisi meydana gelir?
a.Motor yağ yakar                    b.Motor çalışmaz
c.Motor zengin karışımla çalışır  d.Motor fazla ısınır

9.Motor çok sıcak iken radyatöre soğuk su konulması aşağıdakilerden hangisine sebep olur?
 a.Motorun ısısının artmasına   
 b.Motorun stop etmesine
 c.Silindir kapağı ile bloğunun çatlamasına
 d.Motorun çekiş gücünün artmasına

10-Motorun hararet yapmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Vantilatör kayışı gevşektir  b.Motorda termostat yoktur
c.Motorda hava filtresi gevşektir  d.Vantilatör kayışı sıkıdır

11-Motor çalışırken marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a.Motor daha hızlı döner  
b.Marş dişlisi zarar görür
c.Motor daha yavaş döner
d.Motor daha iyi yağlama yapar

12.Akümülatör başka akümülatörle takviye yapılacaksa
kutup başları nasıl bağlanır?
a.Artı kutup,artı kutupla-eksi kutup,eksi kutupla
b.Eksi kutup,artı kutupla-artı kutup,eksi kutupla
c.Artı kutup şasi ile
d.Eksi kutup şasi ile

13-Marşa basıldığında “TIK” diye ses gelip marş motoru çalışmıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Aracın el freni çekiktir     
b.Debriyaj arızalıdır
c.Yakıt içerisinde toz pislik vardır
d.Akümülatör kutup başları gevşemiştir

14-Motor çalışırken,ayağınızı gaz pedalından çekince aracın far ışıkları zayıflıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Distribütör arızalıdır        b.Far ampulleri yanmıştır
c.Akümülatör zayıflamıştır  d.Yağlama yağı azalmıştır

15-Aracın durdurulup kontağın kapatılmasını gerektiren durum aşağıdakilerden hangisidir?
a.Yağ lambası söndüğü zaman
b.Kısa huzme far lambası yandığı zaman
c.Uzun huzme far lambası yandığı zaman
d.Şarj lambası yandığı zaman

16-Aracın lastiklerinin havası normalden az olursa aşağıdakilerde hangisi meydana gelir?
a.Araçta titreme olur          b.Krank mili bozulur
c.Araçta frenleme az olur    d.Aracın enerji kaybı fazla olur

17-Kışın akümülatörün donmaması için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.Akümülatörün içerisine saf su konur 
b.Akümülatörün içerisine antifriz konur
c.Akümülatör tam şarj edilir
d.Akümülatör yarım şarj edilir

18-Araç üzerinde,kısa devreden doğacak yangın durumunda nasıl davranılır?
a.Distribütörün kablosu çıkarılır  b.Marş motoru kablosu çıkarılır
c.Bataryanın kutup başı çıkarılır d.Alternatörün kablosu çıkartılır

19-Akümülatörün iki kutup başı üzerine birden dokunacak şekilde
bir madeni parça konulursa,aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a.Akümülatörün kısa devre olur,patlar
b.Akümülatör daha iyi şarj eder
c.Akümülatörün ömrü artar
d.Akümülatör şarj etmez

20-Yeni bir araçta rodaj zamanı doluncaya kadar aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?
a.Ani duruş ve kalkış yapılır
b.Motor tam güçle çalıştırılır
c.Araçta devamlı aynı vitesle gidilir
d.Ani duruş ve kalkış yapılmaz 

CEVAPLAR:
1-D     2-B    3-C    4-C    5-B    6-C    7-A    8-D    9-C    10-A
11-B   12-A  13-D    14-C    15-D    16-D    17-C   18-C    19-A    20-D

Forklift Belgesi | Vinç Belgesi | Ekskavatör Belgesi | Transkavatör
Kule Vinç | Operatör Soruları | Ehliyet Deneme Sınav Salonu | Sınav Tarih |
Dizel Forklift | Mobil Vinç | Yasaya Göre Operatörlük| Sss
Ders Programı | Göz Muayenesi |  Referanslarımız
Basında Yeni Ümit | İş Makinası Güvenlik | Emniyet Tedbirleri
Stacher Forklift | Modelistlik | İlkyardım | Forklift Resimleri
G Sınıfı | Src Belgesi | Vinç Eğitimi | Forklift Ehliyeti  Nasıl Alınır |Ehliyet Sınav Yerleri | Kurs Ücreti | İş Kazası | Üdy Belgesi | Ody Belgesi | Src 1 Belgesi |
Src 2 Belgesi | Src 3 Belgesi  | Src 4 Belgesi | Src 5 Belgesi | Src Belgesi Sorgulama | Forklift Ehliyeti Kurs Ücreti |Ehliyet Sınavında Soru adedi | Ana Sayfa| İletişim
Src Belgesi | Psikoteknik | K Belgesi


Domain Tescil