KONTEYNER ÇEŞİTLERİ

KONTEYNER ÇEŞİTLERİ

KONTEYNER TÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ

konteyner

KONTEYNER 
Konteynerler: Malın hasara uğramadan varış noktasına ulaşması, paketleme giderlerinden tasarruf edilmesi, rahat ve çabuk elleçlemenin getirdiği avantajlar, uluslararası ticari taşımada konteyner kullanımını gün geçtikçe artırmaktadır. Aşağıda konteyner çeşitleri ve türlerine göz atabilirsiniz.
Yükleme ordinosunda genellikle m³ üzerinden hesaplama yapılmakta ancak ;
1 m³ –> 330 kilogram
1 m³ –> 600 kilogram da olabilmektedir.

Böyle bir durumda;
a) İlgili nakliye firmasının konuya yaklaşımı,
b) Destinasyon ülkenin ya da güzergâh ülke(ler)in uyguladığı yol vergileri (ve istihap haddi üzerinden alınan diğer ödemeler) belirleyici olmaktadır.

[wps_calltoaction style=”default” border=”all” title=”FORKLİFT EHLİYETİ” align=”left” background=”#f4f4f7″ color=”#535353″ radius=”20″ button_text=”Linke Gidin” url=”https://www.yeniumitforklift.com/forklift-ehliyeti.php” target=”blank” button_background=”#dd3939″ button_color=”#fff” button_radius=”20″]İş Makinası operatörlüğü Forklift Ehliyeti hakkında geniş bilgi alabilirsiniz.[/wps_calltoaction]

KONTEYNER TÜRLERİ

  1. Standart Konteyner Çeşidi ( Standard Container):
    Standart konteynerler genel amaçlı yüklerin taşındığı ve en sık kullanılan konteynerdır. Standart konteynerin tüm duvarları kapalı olup, ön ve (ya) arka kapıları bulunmaktadır. Genel kargo yükler için dizayn edilmiş olup, konteynerin kapısından geçebilecek ve içine sığabilecek tüm yüklerin taşınabilmesi mümkündür.
  2. Üstü Açılabilir Konteynerler (Hard Top Container):
    Üstü açılabilir konteynerler özellikle ağır ve uzun yükler ile kapıdan yüklemenin zor olacağı durumlarda kullanılmaktadır. Bu tip konteynerlerin açılabilir çelik tavanı olması sayesinde standart konteynere yüklenmesi oldukça güç olan yükler konteynerin üstü açılarak tavandan kolaylıkla yüklenebilir.
  3. Üstü Açık Konteyner (Open Top Container) :
    Üstü açık konteynerler özellikle yüksekliği fazla yüklerin taşınmasında kullanılmak amacıyla dizayn edilmişlerdir. Bu konteynerlerin üzeri açık bırakılabilir veya branda ile kapatılabilir. Brandanın sağladığı esneklik sayesinde standart konteynerler için yüksek olan yükler bu konteyner ile kolayca taşınabilmektedir.
  4. Açık Konteynerler (Flatrack Container) :
    Açık konteynerlerin yan duvarları ve tavanı yoktur. Bu nedenle, standart ve üstü açık konteynerlere sığmayan (üstten ve yandan) yüklerin taşınmasında kullanılır. Özellikle iş makinesi, araç, jeneratör gibi ağır, yüksek ve(ya) geniş yüklerin taşınmasında tercih edilmektedir.
  5. Platform Konteynerler (Platform Container):
    Platform konteynerler yüksek ağırlıktaki yüklere dayanıklı güçlü bir tabana sahip olup minibüs, yat gibi üstten,ön ve arka taraftan tasması olup da gemiye direkt yüklenemeyen yükler için kullanılır.
  6. Soğutmalı Konteynerler (Refrigerated Container):
    Soğutmalı konteynerler, taşıma süresince sıcaklığının sabit olarak kalması gereken yüklerin (dondurulmuş gıdalar, meyve, çiçek vb.) taşınmasında kullanılır. Bu konteynerler, iç sıcaklıklarını kontrol edebilecek şekilde kendi soğutma ünitesine sahip olup, gemiye yüklendiklerinde geminin güç kaynağına bağlanarak gerekli enerjiyi sağlarlar. Ayrıca, konteynerin dışında bulunan panel sayesinde konteynerin sıcaklık değeri kontrol edilebildiği gibi sefer süresince analog veya dijital kayıt cihazı ile sıcaklık değişimleri gözlenebilir.
  7. Tank Konteynerler:
    Tank konteynerler sıvı veya gaz haldeki yüklerin taşınmasında kullanılmaktadır. Silindirik bir tank çelik dikdörtgen konstrüksiyon yapının içine yerleştirilmiştir. Taşıma sırasında yükün sarsıntılar sonucu çalkalanmasını önlemek maksadıyla tankın minimum %80’i dolu olmalıdır. Ancak sıcaklık ile oluşacak genleşmenin tehlike oluşturmaması için de tankın doluluk oranı %95’i geçmemelidir.
  8. Dökme Yük Konteynerleri:
    Özellikle tahıl gibi dökme yük taşımalarında kullanılmaktadırlar.

Konteyner Çeşitleri ile ilgili video

Bizi instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/yeniumitforklift/

İlginizi Çekebilir:

Zemin Süpürme Ehliyeti

Manlift Ehliyeti